Asolana Bistkupstwo

Asolana Bistkupstwo je barzoj, ruský chrt, z chovatelské stanice Bistkupstwo
Asolana Bistkupstwo
Matka: Polly z Palatinu Moravia
Otec: Avanturin
více o původu
Datum narození: 10.7.2001
Chovatel: Bistkupstwo
Majitel: žije v Rakousku
http://8ung.at/barsoi/


Také Asolanka si zažila své...zpočátku měla stejný osud s Apunkou. Obě fenky společně odjely k novému majiteli. Byli jsme rádi, že jedou spolu, byly na sebe hodně zvyklé a tak pro ně nové prostředí nebude tak cizí...to jsme ovšem nevěděli, že pan majitel je umístí do velké zemědělské haly plné různých psů, kde vše sloužilo jen k množení a prodeji štěňat. Přes jeho vytáčky a ujišťování, že se fenky mají dobře a žijí u něj doma, měli jsme nějaký divný pocit, že není vše v pořádku. Neohlášeni jsme se vydali pátrat, kde vlastně fenky jsou a jak je o ně postaráno...
A protože žily úplně jinde, než majitel tvrdil do telefonu, dalo nám velkou práci je najít, ale nakonec jsme je celí rozčarovaní našli - zavřené v kotci v uzavřené hale, nějaká strava sice byla zajištěna, ale pán, který je krmil, ani nevěděl, jak se která z nich jmenuje. Okamžitě jsme zahájili záchrannou akci a fenky odkoupili zpět, celé šťastné, že se vrátily domů, hladové a lačné po pohlazení a kontaktu s lidmi.
Asolanka pak našla svoji velkou milující rodinu v Rakousku.
A původní majitel? Pak jsem s ním ještě jednou mluvila... Telefonoval mi po pár letech, jestli nemáme náhodou štěňata, že by si chtěl nějaké koupit, že už kdysi barzoje měl, dvě feny, ale už neví odkud...Neuvěřitelné!