sourozenci: vrh L Bistkupstwo

vrhy

štěňata

Lovka ve zprávách

  • 24. 10. 2021
    Evropský coursingový šampionát v Ronostrand, Nizozemsko: tento závod byl pro naši Lovku rozlučkový s její sportovní kariérou, protože na konci roku oslaví 8 let a dle nových pravidel již nemůže závodit. Lovka se stala na tomto závodě žijící legendou, kterou poznávali a chválili lidé z celé Evropy, byla také nejstarším barzojem, který se zúčastnil této celoevropské sportovní akce. Nevedla si vůbec špatně, doběhla na krásné 18.místo z 32 běžících fen. Její dcera Ortiga zaujala 23. místo.
  • 10. 10. 2021
    Jedna dobrá zpráva střídá druhou, nestíháme vyměňovat aktuality! Na slovenském coursingu jsme opět zabojovali a naše CHS získala první 4 místa jako za starých časů! Největším překvapením byla zase naše Lovka, která jako nejstarší obdržela CACT a CACIL a v závěsu za ní její skvělé dcery Odeta, Odesza a Ortiga! Opět jsme dokázali, že výsledky našich psů nejsou náhoda.
  • 16. 09. 2021
    Naše Karin vstoupila do veteránského věku, dnes slaví 8 let! Přejeme hodně zdraví také jejím sourozencům z vrhu K - Bistkupstwo!
  • 11. 09. 2021
    Na mezinárodním coursingu v Galantě překvapivě vyběhala první místo naše Lovka, která byla nejstarším chrtem startujícím v tomto závodě! Lovenka získala CACT a CACIL a hned na druhém místě za ní se umístila její dcera Ortiga Biskupstwo s tituly Res CACT a Res CACIL a navíc získala titul Vítěz pro krásu a výkon Slovenska 2021. Jsme na naše závodnice náležití pyšní!
  • 18. 08. 2021
    Naše závodnice Ortiga a Lovka byly nominovány za ČR na Evropský coursing v Nizozemí. Doufáme, že covidová situace nám dovolí zúčastnit se tohoto prestižního závodu, a že budeme na konci října dobře reprezentovat naši zemi.
  • 01. 08. 2021
    CACIL Velká Dobrá - upršený nominační coursing a napadení Tigy soupeřem... Nakonec ale vše dobře dopadlo: Ortiga Bistkupstwo 2. místo, CACT, CACIL, Mistr Čech; Lovka Bistkupstwo jako nejstarší barzoj vyběhala 4. místo s bodovou ztrátou od prvního místa pouze 3 body! Na startu bylo 11 barzojů.
  • 25. 07. 2021
    Slavnostní vyhlášení soutěže V4 CUP 2020, kde barzojky z naší CHS opět zaujaly první místa! Ortiga Bistkupstwo 1. misto, V4 CUP Winner! Odeta 3. místo, Lovka 4. místo a Olověnka 5. místo. Jsme na naše závodnice patřičně hrdí.
  • 25. 07. 2021
    Grand Prix Cup Bratislava: Ortiga Bistkupstwo 2. místo, Res CACT, CACIL, Lovka Bistkupstwo 3. místo Res CACIL. Lovka nám udělala velkou radost, když ze 7 zúčastněných fen se jako nejstarší umístila na předním místě.
  • 23. 04. 2021
    V naší CHS se narodilo 6 feneček a 3 pejsci ve vrhu R. Otec: Dain Highlands Heart, matka Lovka Bistkupstwo. Některá štěňátka jsou ještě volná k rezervaci. Pro více informací nás neváhejte kontaktovat přes náš e-mail bistkupstwo@seznam.cz nebo tel. 776387617
  • 21. 03. 2021
    Naše Lovka čeká štěňátka. Otcem se stane mladý pes z našich linií Dain Highlands Heart. Více informací o rodičích najdete ve fotogalerii očekávaného vrhu.

Lovka Bistkupstwo

Lovka Bistkupstwo je barzoj, ruský chrt, z chovatelské stanice Bistkupstwo
výstavní úspěchy:
C.I.B.P., C.I.C., CZ šampion - Krása a výkon, CZ šampion práce - coursing, Slovenský šampion práce, Mistr Moravy 2018 a 2019, Vítěz pro krásu a výkon 2017, Vítěz V4 Cup 2018, Slovenský Ch, Český Ch, Polský Ch, Slovenský junior Ch, Český junior Ch, 2x CACIB,3x BOB, 2x BOS, 2x Nominace na CRUFT, BOJ, 2x Junior BIS, CACIL, CACT, Res CACT, Res CACIL
Lovka Bistkupstwo
Matka: Hanaczka Bistkupstwo
Otec: Rusich Baskak
více o původu
Datum narození: 31.12.2013
Chovatel: Bistkupstwo
Majitel: Bistkupstwo
Lovka je náš miláček s černýma očima. Už když se narodila, byla vybrána jako fenka, která má před sebou skvělou sportovní kariéru. Byla k tomu předurčena již výběrem rodičů, kteří jsou úspěšnými coursingovými běžci. Vybrali jsme si ji netradičně, jako nejmenší z vrhu, aby lépe zvládala sportovní závodění a jak vidět, udělali jsme dobře.
Protože barzojové nemohou běhat v raném věku z důvodů správného vývoje kostry, nejdřív jsme Lovku brávali na výstavy. Zde lehce splnila dva Junior šampionáty v ČR a na Slovensku. V polovině roku 2016 dokončila i dospělý polský šampionát.  Současně již začala bojovat na sportovním poli a stejně jako jejím sestrám Lesněnce a Lidunce se jí dařilo velmi dobře. V roce 2016 se průběžně umisťovala na prvním a druhém místě v TOP coursing evropském žebříčku. 
Na Evropském coursingovém šampionátu na Slovensku 2016 se umístila na úžasném 5. místě ze 44 startujících fen z celé Evropy! 
Ještě mezi závoděním se stihla zúčastnit Speciální výstavy chrtů v Kladrubech, kde ze zúčastněných 60 barzojů zvítězila a získala CAC, Vítěz Speciální výstavy a BOB. Výstavu posuzovala americká rozhodčí, chovatelka z věhlasné CHS Teine borzois Dr. Anne Midgarden. Velmi si vážíme tohoto titulu, který dokazuje, že Lovka je opravdu fena, která nejen dobře běhá, ale i splňuje standard a boduje na výstavách.
V celoroční soutěži chrtů TOP TEN CUP 2016 - kde se bez ohledu na rasu a pohlaví vyhlašuje prvních 10 míst, Lovka obsadila 10. místo a v další soutěži V4 CUP, což je coursingová celoroční soutěž čtyř zemí se umístila na úžasném 3. místě.
Hned na prvních třech českých výstavách v r.2017 získala potřebný počet CAC k dokončení titulu Český šampion a v témže roce se stala Slovenským šampionem.
V roce 2017 jsme s Lovkou pokračovali v její sportovní kariéře a také ji ukázali na nějakých výstavách, kterých se zúčastnila ve třídě pracovní.
 Na únorové mezinárodní výstavě v Brně v r. 2017 vyhrála titul BOB z 21 přítomných barzojů a v dubnu v Bratislavě titul BOS a již druhou nominaci na prestižní výstavu CRUFT.
Také na sportovním poli statečně bojuje a získává další a další tituly. Z dubnového závodu v Žilině si dovezla titul Vítěz pro krásu a výkon 2017, kdy v kombinaci s výstavou v Bratislavě a vítězstvím na coursingu získala nejvyšší počet bodů z 5 zúčastněných fen.
Získává titul C.I.C. - Mezinárodní dostihový šampion FCI.
V září 2017 se naší Lovence narodilo 11 bílých štěňátek - vrh O-Bistkupstwo. Spousta z jejích dětí je velmi úspěšných na výstavách a věříme, že zabodují i na coursingu.
Pouhých 8 měsíců po odchování bílé fotbalové jedenáctky, v květnu 2018, se Lovka zúčastnila klubové výstavy v Polské Varšavě, kde zazářila tituly Ex 1, CWC, Nejlepší fena, Klubový vítěz, Nejlepší hlava, BOB, Vítěz pro krásu a výkon-3, BIS-3 pracovní třídy. Rozhodčím byl přísný rozhodčí z Nizozemí pan Willem Buitenkamp.
Následovala spousta coursingových závodů, zakončených vítězstvím  v soutěži V4 CUP 2018, kde Lovka obsadila krásné první místo před svou sestrou Lesněnkou, která byla druhá.
Také jsme byli s Lovkou podruhé nominováni za Českou Republiku na Evropský coursing, který pořádalo v roce 2018 Dánsko, kde obsadila 17. místo z 35 zúčastněných fen.
Na Evropské výstavě psů ve Varšavě Lovka obsadila krásné druhé místo ve třídě pracovní.
V roce 2019 se Lovenka zúčastnila mnoha coursingů, jedním z nich byla reprezentace ČR na Evropském coursingu v Estonsku. Tam Lovka obsadila krásné 7. místo ze 40 fen z celé Evropy. Na dalších závodech v okolních státech nasbírala další CACILy, CACTy do své sbírky. V celoročním klání V4 CUP, kde se sbírají body ze závodů ze 4 evropských států se Lovka umístila na krásném 3. místě. Dlouhou dobu se držela a prvním místě, ale z důvodů očekávání štěňátek se nemohla účastnit posledních závodů a tím si udržet první místo. Na první místo se posunula její dcera Odeta a na druhé potom Ortiga.
17. listopadu se Lovence narodil druhý vrh, Q-Bistkupstwo. Tento vrh je opakováním vrhu O, rozhodli jsme se k tomu z důvodů velkých sportovních i výstavních úspěchů odchovanců z vrhu O. 
V září 2020 Lovka dokončila titul nejvyšší - C.I.B.P. - to je Mezinárodní šampion pro krásu a výkon FCI.
V dubnu 2021 měla Lovka svůj poslední vrh se psem Dain Highlands Heart, který nese naše linie. Narodilo se 9 štěňátek. Jen tři měsíce po porodu Lovka opět nastoupila na závodní pole, kde zdatně sekunduje mladším závodníkům. Na konci roku 2021 dle nových předpisů Lovka ukončila svou závodní kariéru a užívá si seniorského života spolu s naší Karin, obklopena svými nezbednými dcerami Tigou a Ginou a vnoučaty Toyen a Undinou.

21.3.2024