sourozenci: vrh O Bistkupstwo

vrhy

Olověnka ve zprávách

  • 05. 07. 2024
    Speciální výstava chrtů v krásném prostředí golfového resortu u Konopiště: Ulf - V1, CAJC,VSV-J, BOJ. Undina -V1/4, CAJC,VSV-J. Toyen V2/4. Umnitsa a Solověnka VD 3. Všem gratulujeme!
  • 21. 08. 2023
    Nové úspěchy Sirael Bistkupstwo: v pátek 18.8.na bratislavské výstavě získala poslední potřebný CAC na splnění titulu Slovenský junior Ch, v neděli 20.8. pak na MVP v Ml.Boleslavi CAC z mezitřídy od rozhodčího Opara (PL). Její sestra Solověnka ve tř. mladých dostala pěknou známku výborná 2.
  • 02. 07. 2023
    NVP Klatovy: Na této výstavě se v kruhu tř. mladých spolu setkaly dvě sestry - Sirael a Solověnka. Obě byly oceněny rozhodčím T. Kučerou známkou výborná a Sirael si jako bonus odvezla tituly CACJ, BOJ a BIG II-Junior a dokončila titul Junior Champion CZ. Moc gratulujeme!
  • 17. 02. 2022
    V polovině března očekáváme dlouho vysněný nový vrh, tentokrát na písmenko S. Matkou se stane naše výstavní hvězda, Světová vítězka a multi šampionka Olověnka "Jenka" Bistkupstwo, otcem vrhu je krásný ruský pes Ch Solovyev Shtorm at Go Go Bolshoi.
  • 02. 10. 2021
    Ocenění naší chovatelské práce na Světové výstavě v Brně. Čtyři zástupci Bistkupstwa vyhráli svoje třídy! Onga V1 CAC v pracovní tř. a nový Český CH, Quena V1 CAC v silně zastoupené mezitřídě, Odeta V1 CAC Res CACIB z pracovní třídy a Olověnka v šampionech V1 CAC CACIB BOS a Světový vítěz 2021! Všem zúčastněným moc děkujeme a srdečně gratulujeme!
  • 26. 09. 2021
    CACIB Komárom, třetí den: Gina V2, Res CAC, Olověnka V1, CAC, Res CACIB a Tiga V1, CAC, CACIB a BOB od rozhodčího z Bosny a Hercegoviny Nedim Suty. Tímto Tiga splnila podmínky pro udělení titulu Maďarský champion!
  • 25. 09. 2021
    CACIB Komárom, druhý den: V sobotu byly výsledky ještě lepší, kdy Gina obdržela V1, CAC, Ortiga V1, CAC a Res CACIB (přechází po její sestře na CACIB) a Olověnka V1, CAC, CACIB, BOB a BIG-2, současně splnila podmínky udělení titulu Maďarský champion. Posuzovala maďarská rozhodčí paní Muzslai Ildikó.
  • 24. 09. 2021
    CACIB Komárom, Maďarsko: Vyrazili jsme si s třemi sestrami za Dunaj na třídenní výstavu. V pátek Gina byla oceněna známkou Výborná 3, Ortiga V1, CAC, Olověnka V1 CAC od maďarského rozhodčího Roberta Kotlára.
  • 15. 08. 2021
    Speciální výstava Mojmírovce (SK): Quillaia "Gina" V3 v mezitřídě, jeji sestra Quena V2, Res CAC, Ortiga v pracovní třídě opět V1, CAC a Olověnka V3 ve třídě šampionů. Posuzovala Marion Marpe z Německa.
  • 25. 07. 2021
    Slavnostní vyhlášení soutěže V4 CUP 2020, kde barzojky z naší CHS opět zaujaly první místa! Ortiga Bistkupstwo 1. misto, V4 CUP Winner! Odeta 3. místo, Lovka 4. místo a Olověnka 5. místo. Jsme na naše závodnice patřičně hrdí.

Olověnka Bistkupstwo

Olověnka Bistkupstwo je barzoj, ruský chrt, z chovatelské stanice Bistkupstwo
výstavní úspěchy:
Světový vítěz 2021, C.I.B., Maďarský CH, Slovenský Grand CH, Slovenský CH, Český CH, Polský CH, Best Puppy, BIS-1 puppy, Vice European Junior winner, 9x CAC, 5x CACIB, 4x Res CACIB, Winner of Special show 2019, 5 x BOB, BIS-2, BIG-3, 3x BOS, coursingová licence, CACIL, CACT
Olověnka Bistkupstwo
Matka: Lovka Bistkupstwo
Otec: Estet Classic Valentin SG
více o původu
Datum narození: 18.09.2017
Chovatel: Bistkupstwo
Majitel: Bistkupstwo
Naše bílá kráska, Olověnka - Jenka, Jéňa, Jeník, Jeníček a Mařenka ...
Tohle je opravdu speciální fenka. Klidná a přátelská, tvrdohlavá a stále hravé dítě. 
Na první výstavě se stala opravdovou výstavní hvězdou. Navštívili jsme s ní Klubovou výstavu ve Varšavě v roce 2018 když jí bylo 9 měsíců. Dělala doprovod své mámě Lovce, která tuto velkou výstavu vyhrála. A nejinak její dcerka. Přísného rozhodčího z Nizozemí, pana Willema Buitenkampa tak okouzlila, že jí zadal tituly Velmi nadějná 1, Best puppy a BIS-1 puppy.
Poté se vytáhla a ztratila štěněcí srst a další výstavy byly ve znamení druhých a třetích míst. Ovšem jednoho z druhých míst si považujeme, Výborná 2 z Evropské výstavy ve Varšavě, kde bylo s Jenkou ve třídě dalších 15 mladých feneček. Jen její sestra Odeta ji dokázala porazit.
Na začátku roku 2019 se konečně nastartovala Jenčina výstavní kariéra, z trojdenní výstavy v Nitře si dovezla 3x CAC, Res CACIB, CACIB a BOS od tří zahraničních rozhodčích a z výstavy Duo CACIB v Brně 2x CAC od dalších dvou velmi přísných zahraničních rozhodčích.
Dalším největším výstavním úspěchem je bezpochyby vítězství na Speciální výstavě chrtů na Konopišti v r. 2019, kde Jenka získala od chrtí specialistky Niny Neswadby z Rakouska Výborná 1, CAC, Vítěz speciální výstavy, BOB a v závěrečných soutěžích krásné druhé místo v soutěži BIS. Na této výstavě bylo velké množství vystavovaných barzojů (cca 50).
18.3.2019 byla Jence potvrzena coursingová licence a hned jsme začali bojovat také na sportovním poli. Rozjezd byl pomalý, ale podařilo se nám nominovat na největší coursingový závod - Evropské mistrovství v Estonsku, kde z běžících 40 fen získala Jenka krásné 13. místo. 
Na dalších závodech v roce 2019 získala tituly CACT a CACIL.
V listopadu 2019 Jenka dokončila svůj první šampionát v Polsku, v lednu 2020 potom v nejkratším možném termínu dokončila Český šampionát a také Slovenský šampionát. Dále pokračuje i ve své dobře nastoupené sportovní kariéře, kdy na prvním sportovním klání v roce 2020 na coursingu v Adamově (SK) doběhla na krásné 2. místo v závěsu za svou sestrou Ortigou, a obdržela tituly Res CACT a Res CACIL v konkurenci 12 fen. 
Během "Covidového roku" 2020 byl vypsán jen omezený počet výstav, i přesto se nám v pauze mezi dvěma vlnami podařilo navštívit výstavy v Nitře a Jenka lehce dokončila Grand championa Slovenska a mezinárodní šampionát C.I.B. 
V září 2021 Jenka splnila podmínky pro udělení dalšího šampionátu, tentokrát Maďarského.
2. října 2021 jsme se zúčastnili Světové výstavy psů v Brně, kde naše Olověnka - Jenka získala prestižní titul Světový vítěz! 
V březnu 2022 se Jence narodil náš vrh S, otcem vrhu se stal krásný a úspěšný ruský pes Solovyev Shtorm at Go Go Bolshoi. Jence se narodilo 9 štěňátek, 2 pejsci a 7 feneček. Všechna štěňátka již našla své nové rodiny, přejeme jim hodně štěstí!
V září 2023 nás Jenka nečekaně opustila poté, co darovala život svým posledním štěňátkům z našeho vrhu U. Jsme vděční naší Jence za celý její život, který s námi sdílela a za radost, kterou nám dávala. Její nezapomenutelná povaha a krása bude s námi žít s její dcerou, která zůstane s námi dál v naší chovatelské stanici...
Měli jsme tě moc rádi, Jeníčku...

1.11.2023